/ gatufoto och människor / resa / stad och arkitektur /

Red Rooster och Sylvia's

Svensk amerikansk mat i Harlem
Guideböckerna berättar om restaurangen Sylvia's i Harlem och säger att den var jättebra förut, men under senare tid hat blivit en turistfälla. Istället gick vi till Marcus Samuelssons hyllade restaurang Red Rooster, som ligger ett par kvarter därifrån, precis bredvid tunnelbanan och åt lunch.
 
Men först promenerade vi en sväng i Harlem. Trots att det sitter ihop med Manhattan så slås man direkt av stillheten i Harlem. Helt plötsligt kändes det som om vi var i en mindre stad eller till och med by istället för i en av världens största städer. Temperaturen låg någonstans mellan 25 och 30 grader i skuggan så utserveringen var alldeles för varm, den svala luftkonditioneringen var jätteskön att komma in till!
 
Vi kände oss väldigt exotiska när servitrisen förklarade att "Lingon berries" var ett svenskt sött bär som passade väldigt bra till de svenska köttbullarna, så mycket hemma, men ändå så exotiskt, märklig känsla! Maten var jättegod och Red Rooster förtjänar definitivt alla bra betyg!
Harlem / NYC / New York / Red Rooster