/ landskap och natur /

vitt som snö

Förra årets första stora snöfall kom den första december, dagen efter den dag jag beskrev i gårdagens inlägg. Det var en jättehärlig start på december, jag hoppas det blir en lika bra vinterstart i år! Jag gick upp tidigt på morgonen och fotade i gryningen samtidigt som de sista snöflingorna föll, när jag kom hem fick jag en jättegod frukost!
 
Idag fyller min pappa år! GRATTIS! Så jag ser jag fram mot en härlig lördag med trevligt sällskap och god mat!
/ landskap och natur /

mystisk skog och solig strand

Härligt solljus, underbart sällskap och lite intervallträning...
Här kommer ytterligare en tillbakablick, ett djupdyk ner i arkivet. För nästan exakt ett år sedan var jag och Mia nere i Höllviken och hälsade på min pappa och min bonusmamma. Vi åkte ner för att överraska min pappa och laga en födelsedagsmiddag. Vi satte igång ett långkok (boeuf bourguignon) och sedan tog vi en långprommenad med kaffetermos och fika. Jag hade såklart med kameran.
 
Det blir riktigt bra intervallträning, det går till så här: vi går tillsammans och jag hittar något jag vill fota, de andra väntar snällt. Men efter 3 fotosessioner inser de att de inte orkar vänta i all evighet, vilket innebär att de fortsätter gå, och då får jag springa ikapp, och så fortsätter det!
/ allmänt /

en ljusslinga i mörkret

Idag hittade jag två fallna grenar när jag var på väg hem från jobbet. Jag gissar att de gick av under stormen. Hur som helst var jag tvungen att rädda dem undan vintern! Jag blev väldigt sugen på att göra exakt en sådan här när jag läste Nevnariens inlägg. Så jag tog med mig dem på tåget och prommenerade genom Lund med dem, på vägen gick jag förbi Lagerhaus och köpte en glasvas och lite brunt natursnöre. Sedan var det bara att sätta igång och pyssla! Ljusslingan köpte jag förra helgen på Rusta. Den färdiga lysande grenskulpturen ställde jag sedan efter samråd med Mia i sovrummet. Det är riktigt mysigt att ha den tänd när man ligger i sängen och läser innan det är dags att sova. Det behövs verkligen lite extra ljus så här års!