trainspotting

Ett fåtal tågtyper men med många olika färgglada motiv!
Tågskådningen med utkik efter graffiti är en rolig och enkel syssla, när tåget jag ska åka med kommer tittar jag efter graffiti, och om jag hittar något tar jag ett foto med mobiltelefonen. Ibland finns det graffiti och ibland finns det inte, självklart hade jag ju kunnat spendera en hel dag på järnvägsstationen och vänta på dessa tåg, men det hade nog blivit lite tråkigt, så det struntar jag i! Det blir en rolig fotouppgift att försöka ta en bra bild i bra vinkel och med något mer intressant och samtidigt hinna med tåget, blir bilden bra hamnar den på instagram. Bilden ovan har riktigt härliga färger och dessutom speglas huset så fint i fönstret med en gul färg som passar bra till graffitin.
 
Trainspotting är ju också en film från '96 av Danny Boyle som står på min att-se-lista. Jag har hört bra om den och den har bra betyg på IMDB, så jag borde försöka bocka av den snart. Jag tror dock inte att den handlar om att fota tåg med graffiti på, men man vet ju aldrig!
 
Har du fotat tåg eller sett filmen Trainspotting?
/ gatufoto och människor / resa / stad och arkitektur /

Red Rooster och Sylvia's

Svensk amerikansk mat i Harlem
Guideböckerna berättar om restaurangen Sylvia's i Harlem och säger att den var jättebra förut, men under senare tid hat blivit en turistfälla. Istället gick vi till Marcus Samuelssons hyllade restaurang Red Rooster, som ligger ett par kvarter därifrån, precis bredvid tunnelbanan och åt lunch.
 
Men först promenerade vi en sväng i Harlem. Trots att det sitter ihop med Manhattan så slås man direkt av stillheten i Harlem. Helt plötsligt kändes det som om vi var i en mindre stad eller till och med by istället för i en av världens största städer. Temperaturen låg någonstans mellan 25 och 30 grader i skuggan så utserveringen var alldeles för varm, den svala luftkonditioneringen var jätteskön att komma in till!
 
Vi kände oss väldigt exotiska när servitrisen förklarade att "Lingon berries" var ett svenskt sött bär som passade väldigt bra till de svenska köttbullarna, så mycket hemma, men ändå så exotiskt, märklig känsla! Maten var jättegod och Red Rooster förtjänar definitivt alla bra betyg!
/ allmänt /

stormen Simone

Stormmys med bakning och tända ljus!
Igår kväll drog stormen Simone in över Sverige. Igår förväntades orkanstyrka, men jag har inte blivit uppdaterad på hur kraftig stormen var. Klass 3 varning, inställda tåg och brandmän som på radion tipsade om att ladda upp med stearinljus och ficklampsbatterier skapade ju lite mild panik. Paniken märktes av på tåget hem igår eftermiddag, det var helt fullt och då fick inte alla plats ändå. Det var ju inte så konstigt eftersom de inställda tågen inte skulle ersättas med bussar, vilket ju är lite märkligt, eller bra så att inte någon mer kommer till skada!
 
Jag och Mia gick båda tidigare från jobbet för att hinna hem innan tågen slutade gå. Sedan myste vi till det med brödbak och tända ljus. Det var lite läskigt emellanåt när det blåste så mycket att golvet skakade. Utanför yrde löven på gatorna medan vi satt under en filt i soffan!
 
Hur spenderade ni stormkvällen?