/ allmänt /

somrig nyårsafton

Nyårskvällens drink heter Daiquiri och var en av Hemingways favoriter. Här är ingredienserna; vit eller ljus rom, limesaft och sockerlag. Till sockerlagen blandar jag lika delar socker och vatten och kockar upp. Sedan förvaras rom, sockerlag och limesaft i kylen innan de blandas i lika stora delar i ett cocktailglas.
 
Det är helt klart min favoritdrink, och den gör sig särskilt bra på sommaren i värmen. Men jag tror det kommer gå bra på nyår också!
 
Är du under 20 år? Då tycker jag att du ska plocka bort romen, kan ersättas med hälften grapefruktjuice för att få lite bäska och balansera upp det!
 
Är du redan bakfull på grund av någon konstig nyårs-vaka? Då tycker jag att du ska strunta i både sockerlagen och romen. Klyfta istället limen och lägg i ett glas Coca-Cola. Köp en pizza till!
 
GOTT NYTT ÅR!
/ allmänt / landskap och natur / resa / stad och arkitektur /

andra halvan av 2013


Efter midsommar följde en sommar med riktigt bra väder och i juli några veckors semester som jag mest spenderade i södra Skåne och även lite i Karlshamn hos Mias föräldrar.
 
Jag och mamma åkte till Wanås slott för en heldag med utomhuskonst, som jag hoppas att man får klättra på, för det gjorde jag!
 
I slutet på både sommaren och augusti åkte vi till New York för att fira Mias föräldrar 50-årsdagar. För Mia och mig blev det ett återbesök till världens bästa stad. Vi var nämligen där precis 2 år tidigare.
 
Några veckor efter hemkomsten från New York började jag blogga, något jag hade funderat över ganska länge. I  och med bloggandet har jag börjat fota mer och dessutom ser jag till att det blir något av alla bilder. Det har definitivt tagit mitt fotograferande och bildbehandlande till en ny nivå!
 
I november åkte Mia och jag till Stockholm för att hälsa på min kompis som flyttat dit. Det var en riktigt rolig helg även om vädret inte var på vår sida.
 
I höst har det dessutom blivit två resor till Barcelona för min del, en studieresa med jobbet och en med familjen för att fira pappas 60års dag!
 
Det var hela mitt år sammanfattat med ett tiotal bilder, mycket händelserikt alltså, jag ser fram emot en lite lugnare vår innan det är dags för en sommar full av bröllops-fixeri och sedan bröllopsresa. Tack Mia och alla andra nära och kära för ett jättefint år!
Kommentarer (0)
Barcelona / STHLM / Sergels torg / Stockholm / Turning Torso / Wanås Slott
/ allmänt / landskap och natur / resa / stad och arkitektur /

första halvan av 2013

Här kommer första delen av min årsresumé för 2013. Ett mycket händelserikt år för min del!
För snart exakt ett år sedan firade Mia och jag in 2013 med en weekend i London. Några dagar fulla med god mat, mycket shopping och lite sightseeing också! Här är Millenium Bridge under ett av de få tillfällena utan regn.
 
I januari året åkte jag och Mia till Tylösand tillsammans med min pappa och bonusmamma. Vi bodde nästan helt ensamma i den lilla camping-stugbyn strax norr om Halmstad. Det var jättesnöigt och svinkallt, men som tur var hade vi soligt och fint väder båda dagarna.
 
I början på mars åkte Mia och jag till Ystad Saltsjöbad där vi förlovade oss inne i ett privat rum som vi smög in i medan där var olåst. I rummet fanns en liten pool och det spelades avslappnande musik. Supermysigt! Därefter har bröllopsplaneringen påbörjats, vigselplats, festlokal och präst bokats!
 
Ytterligare en utflykt gjorde Mia och jag tillsammans med min pappa och bonusmamma, denna gång till Kullaberg i nordvästra Skåne. En jättebra plats för att fota, jag hoppas få återvända snart med mina nya filter som jag fick i julklapp av Mia och hennes familj.
 
Midsommarafton firade Mia och jag med två vänner en kort cykeltur utanför Karlshamn i en liten mysig sommarstuga som ligger precis bredvid en liten sjö (bilden ovan) och lika nära havet med utsikt över skärgården. Det blev en härlig kväll med god mat och många skratt! Och lillgamla som vi är påbörjade vi cykelturen hem innan det var helt mörkt. Det finns annat än bakfylla som lockar helt enkelt!